Câteva sute de chimicale aplicăm zilnic pe piele. Parfumul, cel mai periculos

machiaj-bun
machiaj-bun

Specialiștii trag un semnal de alarmă și subliniază faptul că produsele cosmetice sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea omului. În această categorie intră șampoanele, cremele, loțiunile de corp, fardurile sau parfumurile.

Înainte de a cumpăra un produs, ar trebui să știm ce conține fiecare în parte. După cum puteți vedea, numărul substanțelor chimice variază de la un produs la altul.

ŞAMPONUL

Număr mediu de chimicale: 15, iar cele mai nocive sunt lauril sulfat de sodiu (Sodium Lauryl Sulphate), tetrasodiu şi propilen glicol. Posibile efecte adverse: iritaţii, afectări ale ochilor.

FARDUL DE PLEOAPE Număr mediu de chimicale: 26, cel mai nociv fiind: polythylene terephthalate Posibile efecte adverse: tulburări hormonale cu afectarea unor organe interne şi infertilitate. Unele studii arată că expunerea îndelungată la această substanţă ar putea duce la apariţia cancerului.

RUJUL Număr mediu de chimicale: 33, cea mai nocivă fiind: polymethyl methacrylate Posibile efecte adverse: alergii, dar unele studii asociază această substanţă cu riscul de formare a tumorilor canceroase.

LACUL DE UNGHII ŞI OJA Număr mediu de chimicale: 31, iar cele mai nocive sunt ftalații. Posibile efecte adverse: expunerea îndelungată poate duce la probleme de fertilitate sau, în cazul femeilor însărcinate, la tulburări în dezvoltarea fătului.

PARFUMUL Număr mediu de chimicale: 250, iar cele mai nocive sunt benzaldehidă, ftalați Posibile efecte adverse: iritaţii ale căilor respiratorii superioare, ale gurii, ale gâtului şi ale ochilor, dar şi stări de ameţeală şi de greaţă. În plus, benzaldehidele care ajung în interiorul organismului prin intermediul pielii sunt considerate responsabile de afectarea rinichilor.

LOŢIUNEA DE CORP Număr mediu de chimicale: 32 Cele mai nocive dintre acestea sunt: methylparaben, propylparaben, polyethylene glycol, substanţă care se găseşte, de asemenea, în produsele de curăţat cuptorul. Posibile efecte adverse: eczeme, iritaţii şi tulburări hormonale.

GELURILE DE DUŞ Număr mediu de chimicale: 10, iar cele mai nocive sunt: lauril sulfat de sodiu (Sodium Lauryl Sulphate) şi „parfum“ Posibile efecte adverse: iritaţii, agravare a simptomelor astmului şi risc de cancer, scrie Adevarul.

FONDUL DE TEN Număr mediu de chimicale: 24, iar cea mai nocivă este polymethyl methacrylate. Posibile efecte adverse: alergii, slăbirea sistemului imunitar, în unele cazuri, risc de tumori canceroase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel