Studiu: Vegetarienii trăiesc mai mult

vegetarienii_adventisti
vegetarienii_adventisti

Un studiu publicat în revista de specialitate JAMA Internal Medicine, preluat de publicaţia belgiană Le Soir, relevă faptul că vegetarienii trăiesc mai mult şi au o stare de sănătate mai bună decât cei care mănâncă şi carne, scrie Agerpres.

Studiul, finanțat de Institutul Național de Sănătate al Statelor Unite și realizat de cercetători din cadrul Universității Loma Linda, a constat în compararea ratei de mortalitate a 73.308 membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, timp de șase ani, având în vedere că în comunitatea religioasă există atât vegetarieni, cât şi consumatori de carne.

Din totalul participanților la studiu, 5.548 au fost vegani, 21.177 au fost ovo-lacto-vegetarieni, 7.194 au fost vegetarieni care mâncau și pește, iar 4.031 mâncau uneori carne. Ceilalți participanți la studiu mâncau carne. Cercetătorii au stabilit că, în rândul vegetarienilor, s-au înregistrat cu 12% mai puţine decese în rândul vegetarienilor, iar riscul de moarte prematură a fost mai redus cu 19% față de cel al persoanelor care consumau și carne.

Vegetarienii care au participat la studiu au fost mai zvelţi şi mai puţin afectaţi de boli precum diabetul sau insuficienţa renală, comparativ cu ceilalți membrii care consumau și carne, în timp ce rata de cancer a fost egală în rândul celor două grupuri studiate.

"Cercetătorii nu știu de ce o dietă bazată pe plante pare să protejeze, dar unul dintre posibilele motive este profilul nutrimentului dietelor vegetariene, care au tendința de a fi mai bogate în fibre și sărace în grăsimi saturate. Vegearienii tind să fie mai slabi, un alt efect cunoscut pentru faptul că influențează sănătatea", a susținut dr Michael Orlich, directorul studiului, potrivit căruia studiul a avut avantajul de a examina un grup cu rate mici ale folosirii tutunului și alcoolului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel