STUDIU: Un „comutator" în creier transmite corpului să ardă grăsimi

Oamenii de știință de la Universitatea Monash din Australia au găsit un mecanism în creier care se aprinde după o masă pentru a arde energie, scrie Daily Mail.

Descoperirea oferă o direcţie pentru un nou tratament al obezităţii, un factor de risc major pentru boli de inimă, diabet, boli de ficat şi multiple forme de cancer.

„Când acest mecanism este defect, creşteţi mai mult în greutate. Este posibil ca noi să putem relua acest mecanism pentru a promova consumul de energie și scăderea în greutate la persoanele obeze", a spus Tony Tiganis.

Browning, denumirea mecanismului, se referă la conversia grăsimilor care stochează energia (grăsimi albe) în grăsimi ce consumă energie (maro). Grăsimea este stocată în celule specializate din corpul uman numite adipocite, care se schimbă de la alb la maro, stochează și consumă energie.

Studiul, publicat în Cell Metabolism, arată că, după o masă, creierul răspunde la insulina circulantă. Nivelurile de insulină cresc atunci când crește nivelul glucozei din sânge, ceea ce se întâmplă după consum. Această insulină determină creierul să trimită semnale pentru a începe "rumenirea" grăsimilor, astfel încât energia să fie consumată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel