Urmărește emisiunea live


STUDIU Şunca de Praga are până la opt E-uri

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România– InfoCons a realizat un studiul pe produsele tip şuncă de Praga ce se regăsesc pe piaţă din România.

În cadrul studiului au fost analizate cinci produse tip şuncă de Praga, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim în luna septembrie 2014. Toate aceste produse conţin nitrit de sodiu.  Ca urmare a realizării acestui studiu a reieşit faptul că din cele cinci de tipuri de produse analizate 40% au în conţinut 8 E-uri , 20% au 6 E-uri , 20% au 5 E-uri , 20% au 2 E-uri .

Numărul de E-uri conţinute în produsele supuse studiului variază între 2 şi 8. Produsele tip şuncă de Praga care au stat la baza studiului au ca distribuitor/ producător următoarele companii: Aldis, Angst România, Meda Prod 98 Bucureşti, Cristim 2 Prodcom Bucureşti, Caroli Foods Group Argeş. Doar 80% din produsele analizate au menţionat pe eticheta valoarea energetică. 
 
Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor şi serviciilor comercializate pe piaţă românească, derulat de InfoCons în cadrul consorţiului Internaţional Consumer Research Testing pentru produse şi servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetăţeanului consumator să fie făcută în cunoştinţă de cauza. 

Citește și: Descoperire INEDITĂ. Ce beneficii are de fapt VÂSCUL 

 
Infocons este unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers Internaţional, o asociaţie de consumatori neguvernamentală de drept privat ce apără drepturile consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel