STUDIU: Mâncarea fast-food poate provoca depresii

Noi studii ne reamintesc că mâncarea de tip fast-food este foarte dăunătoare sănătăţii noastre.Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea of Las Palmas de Gran Canaria şi Universitatea of Navarra indică faptul că persoanele care consumă mâncare tip fast-food au un risc dublu de a suferi de depresie faţă de cei care aleg o masă sănătoasă.

Autor: Anca Murgoci

La cercetare au participat 9.000 de subiecţi care nu sufereau de boli depresive şi care nu consumau antidepresive. Ulterior, după şase luni de experiment, 493 de persoane au fost diagnosticate cu depresie.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că există o relaţie directă între cantitatea consumată de hrană ieftină şi rapidă şi depresia. Există şi alţi factori care duc la degradarea sănătăţii psihice, cum ar fi consumul redus de fructe, legume, nuci, peşte, dar şi fumatul sau stresul cauzat de lucrul prelungit la serviciu (45 de ore pe săptămână).

Unul dintre coordonatorii studiului a spus: „ar trebui controlat consumul alimentelor de tip fast-food pentru că afectează grav atât sănătatea fizică, cât şi mintală”, informează 20minutos.es. Obezitatea şi alte boli cardiovasculare sunt alte patologii asociate.

Nu este singura cercetare de acest fel. Există informaţii referitoare la legatura dintre o alimentaţie sănătoasa şi o bună dezvoltare a psihicului uman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel