Studiu: La ce vârstă începe, de fapt, bătrâneţea

Dacă până acum credeaţi că la vârsta de 40 de ani sunteţi deja la vârsta considerată matură şi că la 58 de ani sunteţi deja bătrân, aflaţi că un nou studiu arată că vârsta mijlocie începe la 55 de ani, informează La realizarea noului studiu au participat 1.000 de adulţi din Marea Britane, cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani, cu scopul de a vedea care este atitudinea lor despre viaţă. Cercetătorii au observat că oamenii se simţeau bătrâni după vârsta de 70 de ani. Studiile anterioare au demonstrat că oamenii se simt la vârsta majoră la 36 de ani.

În Marea Britanie, la fel ca în multe alte ţări, populaţia adultă de 65 de ani i-a depăşit pe cei de16 ani. Cercetarea realizată de organizaţia Love to Learn arată că şapte din zece indivizi au spus că se află la vârsta mijlocie. Astfel, din momentul în care oamenii ajung la vârsta de 55 de ani, ei încep să simtă la vârsta mijlocie. Această etapă se termină la 69 de ani, când încep să se simtă bătrâni.

Studiul a arătat că 87% dintre indivizii de peste 50 de ani au o mare dorinţă de a învăţa şi aproape 97% dintre ei au spus că au avut rezultate foarte bune de memorare. Chiar dacă unul din trei indivizi a spus că vârsta pentru a învăţa „şi-a închis porţile”, 19% (unul din cinci) au spus că vârsta matură este doar o stare mentală şi nu ceva care începe la o anumită vârstă. Experţii spun că vârsta mijlocie s-a extins cu 14 ani şi că se poate augmenta limita care era stabilită pentru primirea pensiei.

În ceea ce priveşte tinereţea, suedezii cred că aceasta se termină la 34 de ani, iar grecii la 52 de ani, informează BBC Mundo.

Subiecţii au spus că vârsta de 50 de ani le dă optimism şi le aduce multe beneficii. Persoanele care au depăşit pragul de 50 de ani sunt mult mai active decât în trecut şi deschise la noi lucruri, precum utilizarea unui computer sau navigarea pe Internet. Mulţi au spus că, deşi au o etate înaintată, au ales să îşi deschidă afaceri sau să facă schimbări în carieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel