STUDIU: De ce nu trebuie să sufli în lumânări la ziua de naștere

Cei care de abia aşteaptă să mănânce o felie de tort la petrecerile organizate cu ocazia unei zile de nastere sunt îndemnaţi să se gândească de două ori, se specifică într-un studiu publicat de Daily Mail.

Date noi arată că ritualul de suflare a lumânărilor lasă tortul plin de bacterii. O echipă de cercetatori de la Universitatea Clemson din Carolina de Sud a efectuat un studiu cu un grup de studenți pentru a-i face pe aceştia să se gândească la siguranța alimentară.

În urma unui experiment realizat de echipa de cercetători, s-a constatat că se transmit o mulțime de bacterii pe tort, dar, mai surprinzător, că fiecare dintre acestea duce la alte tipuri de bacterii. De asemenea, s-a menţionat că unii oameni transferă mai multe bacterii decât alţii.

Doctorul Dawson spune că aceste informaţii nu ar trebui să ruineze petrecerile de ziua de naștere. Gura conţine numeroase bacterii, însă cele mai multe dintre ele nu sunt dăunătoare. Doctorul mai spune că ar evita să mănânce tort dacă ar crede că cel care suflă în lumânări este bolnav sau prezintă semne potrivit cărora ar fi bolnav.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel