Studiu: Cât timp liber au românii

Unul din trei adulți are mai puțin de 10 ore de timp liber pe săptămână, conform unui studiu global realizat de Beko.

 Potrivit raportului ”World Play Shortage”, parte din Campania Beko ”Partenerul oficial al jocului”, 36% dintre români au mai puțin de 3 ore de timp liber pe zi, iar 74% dintre români aleg să și-l petreacă alături de familie, conform

Studiul a fost realizat la nivel global pe un eșantion de peste 10.000 de persoane din 22 de țări. Aproximativ 30% dintre adulți au mai puțin de 10 ore libere pe săptămână, în timp ce 36% au mai puțin de două ore pe zi, în contextul în care cerințele vieții moderne ocupă din timpul destinat relaxării.

Timpul de joacă al copiilor este și el afectat de viețile aglomerate ale părinților, 40% dintre părinții intervievați declarând că în ultimul an nu și-au dus copilul în parc să se joace.

Săptămânal, copiii au cu trei ore mai puțin timp liber (21 ore) în comparație cu generația părinților lor (24 de ore), echivalentul a două meciuri de fotbal de 90 de minute.

Conform studiului, avocații au cel mai puțin timp liber - aproximativ 47% dintre profesioniștii din domeniu au mai puțin de două ore de timp liber zilnic, iar 25% dintre ei au timp liber mai puțin de o oră pe zi.

[citeste si]

În plus, dintre cele 22 de țări incluse în studiu, în Danemarca trăiesc oamenii cu cel mai mult timp pentru recreere, cu o medie de peste 33 de ore de timp liber săptămânal, în timp ce în Bolivia trăiesc oamenii cei mai ocupați - au doar 12 ore de timp liber pe săptămână.

În România, rezultatele studiului arată că: 36% dintre români au mai puțin de 3 ore de timp liber pe zi; persoanele cu vârsta de 29 de ani sunt cele mai predispuse să-și anuleze planurile de timp liber din cauza atribuțiilor de muncă (29%); 29% dintre adulți sunt nemulțumiți de echilibrul între muncă și viața personală (în timp ce media globală este de 24%); 74% dintre adulți nu menționează sportul sau mersul la sală/ exercițiile fizice printre activitățile lor preferate pentru petrecerea timpului liber (în timp ce media globală a celor care declară că nu fac sport este de 70%); 58% dintre români se relaxează mergând la cumpărături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel