Studiu. Bărbații și femeile reacționează diferit la depresie

Zodii care nu fac faţă stresului
Zodii care nu fac faţă stresului

Creierul bărbaților și al femeilor reacționează foarte diferit în ceea ce priveşte depresia, ceea ce înseamnă că bărbaţii şi femeile ar trebui să primească diferite tratamente, sugerează cercetările.

Depresia este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbați. Într-un studiu la care au participat adolescenți și adulţi deprimaţi, cercetătorii au descoperit că, la stimulii negativi, bărbaţii răspund diferit faţă de femei. Constatările ar putea duce la tratamente pentru depresie care să recunoască diferenţa de reacţie între creierul bărbaţilor şi femeilor.

Potrivit studiului, până la vârsta de 15 ani, fetele sunt de două ori mai susceptibile de a suferi de depresie gravă decât băieţii, ca urmare a problemelor legate de propria imagine şi de fluctuaţiile hormonale. Însă, în timp ce depresia este mai frecventă la fete, băieții recurg mai des la sinucidere, au spus cercetătorii, conform Daily Mail.

Cercetătorul de la Universitatea Cambridge, Jie-Yu Chuang, a declarat următoarele: „Constatările noastre sugerează că, la începutul adolescenței, depresia ar putea afecta creierul în mod diferit la băieți și fete". Chuang mai spune: „Strategiile de prevenire a depresiei trebuie luate în considerare la începutul adolescenței. Sperăm că aceste intervenții timpurii ar putea schimba traiectoria bolii înainte ca lucrurile să se înrăutățească."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel