Studenții la medicină au învățat să acorde primul ajutor în cea de a 16-a ediție a M.A.S.H

m.a.s.h
m.a.s.h

Studenții la medicină au participat la cea de a 16-a ediție a Medical Adventure School in Holiday, care a avut loc în perioada 1- 8 august 2011.

M.A.S.H este un eveniment naţional de referinţă adresat tinerilor preocupaţi pentru pregătirea în primul ajutor, dar şi în tehnici alpine de parcurgere a traseelor montane dificile. Programul taberei s-a desfăşurat conform tradiţiei, în zona de campare Glăvoi, M-ţii Bihor şi a reunit peste 60 de studenţi, majoritatea de la Facultăţile de Medicină din România dar şi studenţi medicinişti din Turcia şi Cehia.

”Încercările timide, înregistrate pe parcursul ultimilor ani, la noi în ţară, nu întotdeauna finalizate cu succes, au scos la iveală unul din factorii importanţi care pot influenţa evoluţia pozitivă a serviciilor de salvare în situaţii speciale: nivelul de instruire a populaţiei şi modul ei de raportare faţă de aceste servicii, respectiv, faţă de situaţiile speciale în sine. Popularizarea mijloacelor prin care populaţia poate contribui la salvarea unor persoane aflate în dificultate trebuie să devină o prioritate a activităţii serviciilor profesioniste de salvare. În cele mai multe cazuri primii care pot interveni sunt simplii cetăţeni, primele lor gesturi făcând diferenţa dintre viaţă şi moarte pentru persoanele aflate în dificultate. Acest prim pas al educării specifice, efectuate de profesionişti, poate fi continuat mai apoi la nivele superioare, în paralel cu dezvoltarea voluntariatului, resursă importantă şi de bază a lumii civilizate, dar atât de prost gestionată în România mileniului III.

Realizarea unei coeziuni eficiente între variatele echipe care intervin în acţiunile de salvare, creşterea gradului de interoperabilitate a profesioniştilor din diferitele ramuri ale acestui vast domeniu şi crearea unui sistem de educaţie continuă a modalităţilor de interacţionare şi a creşterii nivelului de siguranţă a echipelor de salvare pe parcursul intervenţiilor.

Prezentul proiect îşi propune să suplinească o mare parte din aceste cerinţe prin pregătirea unui grup de voluntari (studenţi medicinişti) care să dobândească aptitudini practice şi teoretice care pot fi puse în aplicare în cazul situaţiilor speciale complexe de salvare, urmând ca, în continuare aceşti voluntari să ducă mai departe informaţia spre cel mai receptiv contingent al societăţii noastre: tinerii.”, se arată într-un comunicat de presă

În cadrul excursiei, tinerii au participat la diverse cursuri, excerciții practice, concursuri, drumeții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel