Studenții români au dat lovitura. Dispozitivul medical care a câștigat marele premiu Microsoft

Microsoft Imagine Cup, cel mai râvnit trofeu mondial al tinerilor pasionați de tehnologie, a fost câștigat de ENTy, o echipă de studenți de la Politehnica București, cu un proiect de sănătate digitală.

CE ESTE DISPOZITIVUL CREAT DE ENTY, CÂȘTIGĂTOR LA MICROSOFT IMAGINE CUP

ENTy a dezvoltat și a prezentat audienței de la Seattle un dispozitiv purtabil cu precizie medicală destinat testării echilibrului, o alternativă la îndemână pentru testarea piloților, celor care lucrează la înălțime sau șoferilor profesioniști. Dotat cu 3 senzori și corelat cu un algoritm, sistemul are capacitatea de a monitoriza aparatul vestibular din urechea internă – cel care coordonează simțul echilibrului. În plus dispozitivul verifică poziția coloanei vertebrale, în timp real.

Aparatul are dimensiuni reduse, este purtat pe spate sau cap și poate detecta probleme ale urechii interne sau tulburări de echilibru. Toate simptomele legate de păstrarea echilibrului sunt un indicator pentru multe afecțiuni neurologice și musculare de la scleroza în plăci la boala Parkinson. Dispozitivul poate să fie un important ajutor pentru diagnosticarea acestor afecțiuni. În plus poate ajuta monitorizarea poziției oamenilor singuri sau a celor care au probleme legate de păstrarea echilibrului, scrie Ehealthromania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel