Strategii de prevenire a cancerului la sân

cancer de san
cancer de san

În anul 2015, aproximativ 231.840 de femei au fost diagnosticate cu cancer la sân, informează Societatea Americană de Cancer. Pentru a preveni cancerul de sân este necesar să se aplice trei strategii simple.


1.Ține o dietă. Potrivit medicilor, greutatea poate semnala probleme de sănătate, în special cancer de sân, așa că este important să ai un stil de viață sănătos și să scapi de kilogramele în plus. Mai mult decât atât, dacă suferi de obezitate, prezinți un risc mai mare de a dezvolta cancer de sân, de colon sau pancreatic. Femeile care suferă de obezitate produc o cantitate mai mare de estrogen, iar un nivel foarte mare de estrogen în organism este asociat cu cancerul de sân. Mai mult decât atât, daca nu ții o dietă, există riscul să dezvolți și boli de inimă, diabet sau alte afecțiuni. Este important să ai un regim alimentar sănătos, să consumi multe fructe și legume proaspete, cereale integrale, grăsimi sănătoase, să dormi suficient și să consumi suficientă apă.

2. Consumă alcool cu moderație. Să consumi alcool mai mult decât este necesar îți poate pune în pericol sănătatea. Alcoolul consumat în cantităâi mari a fost și el asociat cu cancerul de sân, iar acest lucru se întâmplă din cauza că ficatul nu poate curăța organismul de toxine sau alte impurități în momentul în care este prezentă o cantitate mai mare de alcool în sânge. Potrivit medicilor, femeile nu ar trebui să consume mai mult de un pahar de alcool pe zi, iar bărbații nu ar trebui să consume mai mult de două pahare de alcool pe zi.

3. Renunță la fumat. Nu este o noutate că fumatul afectează grav sănătatea, însă foarte multe persoane nu sunt conștiente la ce riscuri se supun în momentul în care au astfel de vicii. Fumatul nu este asociat în mod direct cu cancerul de sân, însă acesta poate duce la alte probleme de sănătate sau poate afecta tratamentul pentru cancer în cazul persoanelor care au fost diagnosticate cu această boală. Renunță la acest obicei și încearcă să ai un stil de viață sănătos, aleargă mai mult, consumă alimente sănătoase și renunță la alimentele procesate, care îți pot pune în pericol sănătatea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel