Steve Vai, pe scena Polivalentei de la Bucureşti - VIDEO

steve vai
steve vai

Celebrul chitarist Steve Vai va cânta, miercuri seară, pe scena Sălii Polivalente de la Bucureşti alături de alţi 40 de muzicieni, o orchestră de cameră şi o trupă rock.

Concertul lui Steve Vai de la Bucureşti va fi asemănător celui înregistrat şi vândut de artist sub numele "Visual Sound Theories", un spectacol ţinut alături de Metropole Orchestra din Olanda în 2005. DVD-ul a fost lansat pe 26 iunie 2007, informează Mediafax.

Deloc greu de intuit, "fratele muzical" al lui Vai este fostul său profesor, cel care i-a pus chitara în mână, Joe Satriani. "Am crescut împreună în acelaşi oraş, el cânta la chitară şi m-a învâţat şi pe mine, iar legătura pe care o am, muzical, cu el, este ceva irepetabil", consideră Vai.

În proiectul cu care vine miercuri seară la Bucureşti, Vai va cânta cu o orchestră de cameră formată din nouă-zece violonişti, trei interpreţi la violă, doi la violoncel, unul la contrabas, trei percuţionişti, un pianist şi aproape 20 de suflători. Lor li se vor alătura muzicienii "de trupă rock" pe care Vai îi va avea alături pe scenă: unul dintre cei mai buni baterişti români, Marcel Moldovan, care cântă alături de Marius Pop în The M Theory, un proiect fusion de o forţă extraordinară şi de o calitate comparabilă cu cea din ţările cu tradiţie în muzică, Adrian Ciuplea, un super-talentat basist român care cântă cu trupa Viţa de Vie, Călin Grigoriu, un excelent chitarist, şi Fernando Drăghici, clăparul de la Krypton.

Despre relaţia cu muzicienii cu care va împărţi scena de la Bucureşti şi cu care a repetat de luni pentru concertul de miercuri, Steve Vai s-a referit ca la două specii de instrumentişti diferite.  "Cu muzicienii de orchestră este foarte simplu: performanţa, pentru ei, este să înţeleagă repede partitura pe care o au de cântat şi s-o interpreteze cât mai bine. Cu ceilalţi, cu cei din trupa rock, lucrurile sunt puţin mai complicate. Ei au o altă viziune, au un alt mod de a se exprima. Sper să ne înţelegem perfect până la urmă", a mai spus, modest, Steve Vai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel