Steve Jobs: Cu noul iCloud, clienţii Apple îşi pot asculta muzica oriunde, oricând - VIDEO

Steve Jobs, directorul executiv al Apple, a revenit din concediu medical pentru a anunţa, luni seară, cel mai nou serviciu de stocare al companiei Apple: iCloud. Noua platformă va oferi consumatorilor acces instantaneu la toate documentele, muzica şi fotografiile acestora prin orice dispozitiv Apple.

text: Alex ANTONACHE

Acestă aplicaţie gratuită sincronizează toate tipurile de fişiere aflate pe gadgetul utilizatorului - inclusiv email-uri, aplicaţii, documente şi muzică - pe un server online, astfel încât să poată fi accesate de pe un computer sau un dispozitiv mobil.

Steve Jobs a lansat aceast nou serviciu Apple în cadrul conferinţei anuale a companiei (WWDC), în San Francisco, declarând că iCloud a fost pentru Apple's o mare provocare. El a mai spus că în zilele noastre fiecare dispozitiv multimedia conţine muzică, fotografii şi documente iar "păstrarea tuturor acestor dispozitive într-un proces de sincronizare permanentă ne nebuneşte".

iCloud va asigura în mod automat transferul în cazul achiziţionării unei melodi sau a unei aplicaţii de pe un dispozitiv mobil pe altul. De asemenea, acest nou serviciu va permite utilizatorilor sincronizarea documentele şi fotografiilor acestora între mai multe dispozitive.

În ultimele săptămânii iCloud a atras atenţia tuturor pasionaţilor servicilor Apple, aceştia fiind intresaţi de partea de stocare muzicală oferită de această nouă aplicaţie. Astfel iCloud sincronizează melodiile cumpărate de utilizator de pe iTunes cu cele oferite gratuit, iar pentru un abonament anual Apple va scana, muzica pe care acesta nu a cumpărat-o de pe platforma iTunes şi o va adăuga în dispozitivul mobilal al clientului ce utilizează iCloud.

WWDC este evenimentul la care Apple a anunţat, de obicei, noile modele iPhone, dar acum Steve Jobs a început evenimentul prin a spune că vrea să vorbească despre "sufletul" companiei Apple, şi anume despre partea de software, înainte de a înmâna cuvântul directorilor companiei.

Apple a anunţat IOS 5, un upgrade extrem de important pentru sistemul de operare care rulează pe iPad, dispozitive iPhone şi iPod. Noua versiune include interacţionarea cu reţeaua socială Twitter, upgrade-uri pentru browser-ul web Safari şi un mod de quick-start pentru aparatul de fotografiat.

Lipsa îndelungată a lui Steve Jobs din peisajul companiei Apple a fost observată de cei prezenţi, iar John Gruber, un cunoscut blogger şi fan al servicilor Apple, a descris discursul ca fiind "primul post-Steve".

Steve Jobs a fost în concediu medical încă de la începutul acestui an, dar a revenit în luna martie pentru a anunţa iPad 2. Ieri, într-o notă comică acesta şi-a făcut intrarea pe scenă în ritmurile melodiei lui James Brown "I Feel Good".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel