Ștefan Iordache are o stea pe Aleea Celebrităților

stefan_iordache__7
stefan_iordache__7

Aleea Celebrităților are, începând de luni, o nouă stea, dedicată marelui actor, plecat mult prea devreme din lumea celor vii, Ștefan Iordache.

La 71 de ani de la nașterea lui Ștefan Iordache, se va dezveli, astăzi, in memoriam pe Aleea Celebrităților, steaua care va aminti de extraordinara sa carieră dedicată publicului până în 14 septembrie 2008, când actorul s-a stins din viață la Viena, Austria.

Steaua ce va sta ca mărturie a talentului marelui actor va fi dezvelită în prezența a numeroși colegi și prieteni. Corul Național de Cameră "Madrigal" va onora acest moment in memoriam Ștefan Iordache. De asemenea, Ileana Iordache va primi ca semn de recunoștință pentru realizările celui care a slujit teatrul românesc vreme de 49 de ani, o stea de aur din partea Casei de Bijuterii Sabion, bijutierul oficial al Walk of Fame București.

“Arta nu este ceea ce vezi ci ce îi faci pe toți ceilalți să vadă. Așadar artistul ia forma unui făcător de minuni. De această dată, avem ocazia să îl rememorăm pe acela care a fost și rămâne unul dintre cei mai mari actori români de teatru, film și televiziune - Maestrul Ștefan Iordache. O persoană remarcabilă, un punct de reper pentru cultura românească. Îi suntem recunoscători artistului Ștefan Iordache pentru drumul ales, pentru frumosul pe care I-a împrăștiat cu fiecare act artistic săvârșit și suntem onorați să-i acordăm această stea pe Aleea Celebrităților. Mulțumim pentru minuni domnule Ștefan Iordache.”, declară George Ivașcu, Directorul Teatrului Metropolis.

"Este o onoare pentru noi să ne arătăm aprecierea pentru cariera de excepție a celui care a fost Ștefan Iordache. Rolul său din Cel mai iubit dintre pământeni, precum și cele de pe scenele teatrelor ne-au impresionat pe toți. De aceea, alegem să ne arătăm prețuirea adăugând steaua sa la colecția de mari nume din Piața Timpului", a declarat Daniel Stoica, acționar Cocor.

În semn de respect pentru meritele deosebite în slujba teatrului și filmului românesc, Sorin Oprescu, Primarul General al Municipiului București, îi va înmâna surorii lui Ștefan Iordache “Placheta Bucureștiului”.

Steaua dedicată actorului Ștefan Iordache va străluci pe Aleea celebrităților alături de cele dedicate altor 15 personalități din lumea teatrului și filmului românesc, printre care: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, dar și stelele regretaților Amza Pellea și Alexandru Tocilescu.

Ștefan Iordache, actorul distrins, aristocrat, carismatic, proteic, nu a fost doar un mare artist al culturii române, ci a aparținut elitei artistice internaționale a secolului XX, fiind comparat de cǎtre presa strainǎ cu Smoktunovski și Laurence Olivier.

Surprinzându-și și fascinându-și publicul cu Brecht, Pirandello sau Ghelderode, sau cântând piese lǎutăreşti sau mai culte, Ștefan Iordache a fost primul actor român premiat de cǎtre Academia Românǎ, care s-a alăturat altor multe premii și distincții, menite a-i încununa întreaga carieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel