Standard & Poor's ar putea să scadă ratingul de ţară al Franţei

standard-poors1
standard-poors1

Piețele financiatre sunt în alertă după ce agenţia Standard & Poor's intenționează să scădă ratingul de ţară al Franţei în următoarele zile. Vestea vine la puţin timp după ce agenţia Fitch a pus economia din Hexagon sub monitorzare negativă.

Cu numai o săptămână înainte de Crăciun, o nouă informaţie ameninţă să distrugă fragilul echilibru financiar stabilit în urmă cu două săptămâni la summitul Uniunii Europene. Posibilitatea ca Standard & Poor's să retrogradeze ratingul de ţară al Franţei, cea de-a doua economie a zonei euro, aduce din nou în discuţie supravieţuirea monedei unice, scrie Antena 3.

Veştile proaste pentru Europa au venit încă de la mijlocul săptămânii trecute, atunci când agenţia Fitch a anunţat că a revizuit în scădere perspectiva asupra economiei din Hexagon ca urmare a riscului sporit reprezentat de datoriile guvernamentale.

În plus, pe lista neagră a celor de la Fitch se mai află alte ţări precum Belgia, Spaina, Slovenia, Italia, Irlanda şi Cipru. Decizia oficialilor agenţiei vine ca urmare a lipsei de încredere în ceea ce priveşte măsurile luate de liderii europeni la ultimul summit al Uniunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel