Splendoarea Munților Călimani, filmată cu drona - Video

Cei care încă nu au aflat până acum cât de frumoși sunt Munții Călimani, vor rămâne impresionați de imaginile spectaculoase filmate cu drona pentru un documentar care spune povestea traseului Via Maria Theresia, amenajat în anul 2014. 

Documentarul, recent lansat de Asociația Tășuleasa Social și numit „Redescoperirea", surprinde amenajarea și transformarea într-un traseu montan a drumului istoric inițial construit la comanda reginei Maria Theresia, care leagă Transilvania de Bucovina, imaginile filmate cu drona fiind spectaculoase. 

Tot drona scoate în evidență dezastrul pe care l-au făcut unii cu securea și cu drujba în Munții Călimani, chiar în zonele protejate, scrie bistriteanul.ro. Documentarul a fost realizate de Andrei Dăscălescu, un fotograf și regizor, care s-a îndrăgostit de aceste meleaguri după ce a fost „adoptat" de voluntarii Tășuleasa Social.

Eforturile celor peste 250 de voluntari sunt, care au cărat în spate kilometri buni peste 450 de stâlpi a câte 15 kilograme fiecare pentru amenajarea traseului sunt și ele surprinse de acest documentar.

Șapte minuni ale României: locuri spectaculoase şi puţin cunoscute

Mai multe detalii despre Asociația Tășuleasa Social AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel