Spitalul Victor Gomoiu, secția ORL, dotată cu echipamente de ultimă generație

 foto ilustrativ
foto ilustrativ

Secţia ORL a Spitalului "Dr. Victor Gomoiu" din Bucureşti a fost dotată cu echipamente medicale de ultimă generaţie în urma unei finanţări de peste 100.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Vodafone România, dotarea cu noile echipamente, care includ un microscop operator Zeiss, un senzor pentru monitorizarea nervului facial, freze chirurgicale şi instrumentar pentru cofochirurgie, a fost finalizată în urma alocării de fonduri prin parteneriatul Fundaţiei Vodafone România cu Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu" şi cu Asociaţia Smiling Faces. 

Astfel, aproximativ 400 de copii cu probleme ale aparatului auditiv din întreaga ţară vor beneficia anual de tratamente la cele mai înalte standarde datorită acestui proiect, derulat sub numele "Auzul, un dar! Nu-l Ignora" şi finanţat prin programul "Connecting for Good" al Fundaţiei Vodafone România. 

Potrivit datelor statistice, peste 2 milioane de persoane din România au funcţia auditivă alterată. De asemenea, ponderea nou-născuţilor afectaţi de surditate este de 1-3 copii la 1.000 de naşteri. Lor li se adaugă cei ale căror probleme au survenit în urma diverselor afecţiuni sau accidente. 

Tot în cadrul proiectului "Auzul, un dar! Nu-l Ignora", peste 500 de pacienţi din întreaga ţară cu vârste între câteva zile şi 18 ani au beneficiat în perioada iulie 2016 - martie 2017 de testări audiologice realizate cu aparatură modernă.

De asemenea, 2.000 de persoane au beneficiat de sesiuni de informare privind diagnosticul de hipoacuzie şi peste 100 de medici au primit materiale informative şi suport specializat. Această componentă a proiectului a primit o finanţare de aproximativ 40.000 de euro prin programul "Connecting for Good". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel