Spermă obținută în laborator. Veste bună pentru cuplurile de lesbiene sau cele în care bărbatul are probleme de fertilitate

sperma laborator
sperma laborator

Oamenii de știință niponi au obținut spermă în laborator cu ajutorul unei secțiuni de un milimetru de țesut testicular. Este prima dată când se produce acest proces în laborator. Rezultatele deschide porțile înspre viitoare terapii împotriva infertilității.

Procesul de producere de spermatozoizi pornind de la celule reproductive masculine este unul dintre cele mai complexe din tot organismul uman și poate să dureze mai mult de o lună în interiorul testiculelor. De aceea a fost atât de greu până acum să se producă acest proces în laborator, succes înregistrat de un grup de cercetători japonezi. Rezultatele sunt publicate în revista Nature și demonstrează nu numai că este posibilă obținerea de spermatozoizi pornind de la țesutul testicular, ci că acest material este apt pentru a fecunda ovulul și a produce o reproducere sănătoasă. Deocamdată succesul a fost înregistrat în testele pe șoareci, dar în curând se va aplica și pe oameni, a clarificat Takehiko Ogawa, de la Universitatea Yokohama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel