Spectacol pe cer, în Costa Rica. Semăna cu scene de sfârşit al lumii

Un nor irizat a apărut din senin pe cer în Costa Rica. Fenomenul rarisim pe cât de frumos, pe atât de înfricoșător, le-a lăsat multor spectatori impresia că "semăna cu scene de sfârşit al lumii".

U nor spectaculos cu formă concavă produs pe cer, în Costa Rica, chiar de Ziua Independenţei acestei naţiuni din America de Sud, marţi după-amiază, i-a speriat, dar totodată i-a şi fascinat pe spectatori, scrie romaniatv.net.

Spectacolul de pe cer a fost vizibil în numeroase oraşe, inclusiv în San Jose, Parrita, Pavas, YEscazu şi Hatillo. 

Entuziasmaţi de ceea ce nu le venea să creadă, oamenii s-au repezit să imortalizeze fantasticul fenomen şi au postat fotografi şi filmări pe reţelele de socializare.

Părea a fi ceva ce "semăna cu scene de sfârşit al lumii", au spus cei mai mulţi dintre spectatori. Unul dintre ei, Joey Petit, a povestit reporterilor postului de televiziune ABC News că era cu familia lui în Ecazu, la un festival organizat de Ziua Independenţei şi că fiul lui de 11 ani, Ariel Joseph Petit a fost cel care a obsevat primul ciudatul fenomen. "Habar nu avem ce a fost asta şi nici nu am văzut vreodată ceva asemănător", a mai spus bărbatul.

O femeie, Jessie Montealegre, tot din Escazu, a povestit la rândul ei că "i s-a tăiat respiraţia" şi că "parcă era un semn de la Dumnezeu".

Specialiştii au explicat că norul spectaculos văzut pe cerul din Costa Rica poartă denumirea de "nor irizat".

Lumina colorată irizată este rezultatul refracţiei luminii Soarelui de către picăturile de apă şi cristalele de gheaţă din nor, a explicat Elanio Solano, meteorolod de la Institutul Naţional de Meteorologie. Fenomenul a produs un spectacol asemănător şi pe cerul Carolinei de Sud, luna trecută şi a fost denumit "curcubeul de foc".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel