Specialiștii: Apocalipsa nu vine anul acesta

Predicțiile calendarului maiaș, potrivit cărora sfârșitul lumii ar putea veni pe 21 decembrie 2012, sunt eronate. Oamenii ar trebui să nu se mai impacienteze și să se pregătească pentru o zi normală, ca oricare alta, susțin oamenii de știință români, în opinia cărora vestea apropiatei Apocalipse este doar o bazaconie.

[caption id="attachment_248573" align="aligncenter" width="600"] Sursa foto: descopera.ro[/caption]

"Este pur și simplu o încercare de îndobitocire a populației. Multe surse care propagă astfel de mesaje folosesc cuvinte cheie ca astronomie, planetă, galaxie pentru a da impresia de seriozitate. Chiar și așa-zisa aliniere a planetelor este o aberație, pentru că planetele nu orbitează în același plan, au înclinări diferite, deci este o imposibilitate fizică de a fi pe aceeași linie. Mai mult, soarele, pământul și centrul galaxiei se aliniază de două ori pe an fără să fie nimic deosebit", a declarat Mihai Dascălu, referent la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din București, pentru ziarul ”Ring”.

Potrivit specialiștilor, abia în 2036 Pământul ar putea fi pus în pericol, când asteroidul Apophis, cu un diametru de 400 de metri, s-ar putea ciocni cu planeta noastră. Însă și atunci șansele sunt de una la 300.000, iar în cazul unei posibile coliziuni cu Pământul, zona respectivă ar fi evacuată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel