Sora mai mică a DNA. Carmen Dan: Nu e o laudă

Carmen Dan, DGA
Carmen Dan, DGA

DGA are propria identitate instituţională, apreciază Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne. 

"De multe ori s-a vorbit despre această unitate (DGA - n.r.) ca despre o soră mai mică a DNA. Realităţile pe care le descoperim în prezent nu transformă această asemănare într-o laudă. Îmi place să cred că DGA are propria identitate instituţională, iar prioritatea principală e menţinerea unui climat de integritate şi credibilitate pentru toate structurile ministerului. Activităţile desfăşurate în dosarele penale pe bază de delegare îşi au rolul lor, dar nu acesta e principalul scop al acestei unităţi", a declarat Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, la un eveniment ocazionat de aniversarea a 13 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale Anticorupţie. 

"Scopul principal pentru care această unitate s-a înfiinţat în urmă cu 13 ani este de a lupta cu problemele de corupţie şi integritate ale angajaţilor MAI. Eu nu cred, din păcate, că ministerul a ajuns la momentul în care putem spune că nu mai avem nici vulnerabilităţi şi nici oameni tentaţi să încalce legea.

Opinia mea este că, atunci când vom ajunge la acest moment, vom putea să acţionăm şi în domeniul medical, şi în învăţământ sau în alte zone unde constatăm public că se solicita cu predilecţie participarea în dosare a ofiţerilor DGA", a mai declarat Carmen Dan. [...] Pentru oamenii dedicaţi meseriei, ziua armei e şi ziua lor. (...) Vă transmit cele mai calde urări de sănătate, putere de muncă, împliniri pe toate planurile şi nu în ultimul rând înţelegere din partea familiei. (...) Ştiu că e dificil pentru cei de acasă şi că susţinerea lor e foarte importantă", a adăugat Carmen Dan. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel