Soprana australiană Joan Sutherland a murit

Celebra soprană australiană Joan Sutherland a murit în urma unei lungi suferinţe, la vârsta de 83 de ani, în locuinţa sa din Elveţia, a anunţat familia sa într-un comunicat.

Joan Sutherland, considerată o legendă a artei lirice mondiale, "a murit liniştită în seara zilei de 10 octombrie, în locuinţa sa din Elveţia, din cauza unei maladii cronice", a explicat familia artistei, citată de Mediafax. Cântăreaţa, celebră pentru vocea sa clară, care acoperea o gamă largă de note rare, s-a născut în Australia, pe 7 noiembrie 1926. Căsătorită cu dirijorul şi pianistul Richard Bonynge, ea s-a retras de pe scenă în urmă cu 20 de ani, după o carieră internaţională strălucitoare.  "A fost o personalitate carismatică, de o extraordinară virtuozitate, un mit", a declarat directorul general al Grand Théâtre de Genève (opera din Geneva), Tobias Richter, la aflarea tristei veşti.

Joan Sutherland, supranumită "La Stupenda" (stupefianta, uimitoarea, n.r.), o femeie frumoasă, cu o prezenţă puternică, a debutat la Sydney, la sfârşitul anilor 1940, după care a lucrat la Royal Opera House de la Covent Garden din Londra, la începutul anilor 1950.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel