Sonda Curiosity a ajuns pe Marte: Vezi primele imagini

Sonda Curiosity imagini de pe Marte
Sonda Curiosity imagini de pe Marte

Cea mai mare sonda spatiala, Curiosity, a ajuns pe planeta Marte. Dupa o calatorie de sase luni, sonda a coborat prin atmosfera Planetei Rosii. Robotul a trimis imediat primele imagini cu solul martian.

Autor: Diana Buica

[caption id="attachment_216754" align="alignleft" width="310"] NASA[/caption]

Roverul Curiosity de la NASA este un robot de aproape o tonă, creat pentru a explora planeta Marte. Sonda are un braţ robotic care va prelua mostre de sol, în căutarea vieţii microbiene.

Potrivit unor cercetatori care studiaza relieful Planetei Rosii, una din fotografiile trimise de Curiosity arata locul unde a aterizat, craterul Gale, acoperit cu pietre micute. O parte din marginea craterului este vizibila deasupra orizontului, la distanta.

John Grotzinger, managerul proiectului  de la California Institute of Technology din Pasadena, California, se intreaba ce anume a dus la formarea pietricelelor din apropierea robotului Curiosity.

 "În faţă, puteţi vedea un câmp acoperit cu pietre. Întrebarea este: de unde vine acest pietriş? Este una din multe întrebări pe care le vom avea în acest nou proiect de pe Marte", a mai spus omul de ştiinţă.

 Curiosity va realiza şi fotografii color la rezoluţii mult mai mari săptămâna aceasta, după ce robotul va înălţa camera foto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel