Solstițiul de iarnă: Ce spun astrologii că e bine să faceți în 21 decembrie

Solstițiul de iarnă este un eveniment cu implicații deosebite în toate aspectele vieții de pe planeta noastră. Este momentul în care Terra se află la cea mai mică apropiere de Soare. În 2013, se va petrece în 21 decembrie, la ora 19 și 11 minute. Ziua de sâmbătă va fi cea mai scurtă zi a anului calendaristic. Ziua va avea doar 8 ore și 50 minute, în timp ce noaptea va avea 16 ore și 10 minute.

În seara zilei de 21 decembrie, Soarele va intra în semnul Capricornului şi noi trăim în momentul solstiţiului de iarnă, care marchează începutul iernii astronomice. Solstiţiul de iarnă ne aduce influenţa maximă a Lunii alături de influenţa minimă a Soarelui. Astrologii spun că începând de la echinocţiul de toamnă, datorită influenței crescute a Lunii, noi traversăm o perioadă de introspecţie, de limpezire interioară, care culminează cu zilele premergătoare solstiţiului de iarnă. Aceste zile sunt potrivite pentru un proces de autoanaliză, de evaluare a efortului depus în cursul anului precum şi a rezultatelor la care am ajuns.

Astrologul Gabriela Tatu a declarat, pentru România TV:

Este important să apreciem efortul şi să fim recunoscători pentru rezultat. Această atitudine ne ajută să ne observăm pe noi şi, să observăm transformările pe care le-am realizat în noi înşine în ultimul an. Reorientarea atenţiei noastre către noi, ar trebui să ne ajute să restabilim un contact mai bun cu sufletul nostru. Acest lucru ne-ar ajuta să redescoperim şi celelalte suflete, din jurul nostru şi, să restabilim o interacţiune cu ceilalţi de la suflet la suflet.

Dacă acceptăm construcţia energetică a lumii, atunci înţelegem că fiecare clipă ne oferă un anume potenţial energetic. Iar solstiţiul de iarnă ne-a adus întotdeauna o energie nouă şi, de fiecare dată şi noi căi de manifestare a acestei energii. De data aceasta ritmurile astrale ne plasează într-un flux energetic al schimbărilor efective, palpabile şi vizibile. Sunt deja câţiva ani de când lucrăm la o schimbare majoră, la nivel individual dar şi de grup, chiar la nivelul întregii lumi. Procesul a început la nivel mental, apoi a intrat în joc şi planul afectiv iar acum începem să vedem cum se aşează în faţa noastră o realitate nouă, în continuă reorganizare.

Dacă acceptăm ideea evoluţiei noastre spirituale, atunci, înţelegem că fiecare dintre noi ar fi potrivit să parcurgă acest proces într-un sens al binelui personal. Uneori însă noi nu vedem noul bine, pentru că-l judecăm după criteriile cu care suntem deja obişnuiţi, în loc să ne adaptăm pe noi şi scopurile noastre, la o nouă viziune. Este posibil ca prima reacţie în faţa provocărilor să fie puternică şi destabilizatoare, dar, lecţia importantă este să ne amintim că orice situaţie are o rezolvare optimă pentru toţi cei implicaţi, care ni se dezvăluie pe măsură ce reuşim să transformăm orice emoţie negativă, prin iertare, în compasiune sau chiar în iubire, fără judecată şi fără condiţionări, fără monedă de schimb. Reuşind să ne mobilizăm în lecţia personală, atunci efortul colectiv va curge mult mai firesc şi se va integra mult mai uşor în derularea experienţelor. Pur şi simplu ne conectăm la un alt mod de a funcţiona.

Traseul şi ritmul de mers înainte depinde însă de bagajele fiecăruia. Este important ca acum, la momentul solstiţiului de iarnă, dacă nu am făcut-o deja, să ne împăcăm cu trecutul, să-l acceptăm şi să-l transformăm în înţelepciune dobândită. Este un moment potrivit pentru a ne elibera de orice formă de negativitate care ar putea să ne mai macine şi, să ascultăm şi să avem încredere în mesajul sufletului. Suntem ghidaţi, îndrumaţi, avem doar de făcut alegerile potrivite şi, să le păstrăm în câmpul atenţiei noastre.

Ambele solstiţii ne dăruiesc perioada „cerurilor deschise“, cele douăsprezece nopţi magice în care conexiunea noastră cu lumea divină poate fi mai puternică. Noaptea de 21 spre 22 decembrie deschide acest canal de comunicare, care include şi perioada Crăciunului precum şi trecerea dintre ani. Traversam un timp care ne poate aduce îndrumarea de care avem nevoie acum, dacă alegem să o cerem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel