Fetiță cu o tumoare de un kilogram, operată la Cluj

O fetiţă în vârstă de cinci ani, cu o tumoare în greutate de aproximativ un kilogram, a fost operată astăzi la Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca. Doctorii au precizat că tumoarea este localizată la baza craniului şi este de mărimea capului copilului.

Operaţia, care a durat trei ore, a fost un succes, au declarat medici la ieşirea din sala de operaţie.

Înaintea operaţiei, şeful Clinicii de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca, Teofil Lung, a declarat că în urma intervenţiei chirugicale tumoarea externă va dispărea. Medicii vor vedea, ulterior, ce pot face cu restul care se dezvoltă în profunzime.

"Am luat hotărârea să operăm acest copil din judeţul Sălaj, este vorba de o situaţie excepţională, ţinând cont de vârsta pacientei, de patru ani şi nouă luni, şi de localizarea tumorii la baza craniului şi de mărimea acesteia. Dimensiunea tumorii este de mărimea capului copilului şi ce este mai grav este că evoluează în profunzime, fiind invadate ţesuturile care merg la baza craniului. Obiectivele intervenţiei chirurgicale sunt să facem să dispară tumoarea care este plină de viermi şi să extirpăm în totalitate tumoarea profundă. Vrem să facem posibilă vieţuirea acestui copil altfel decât este la ora actuală. În urma operaţiei, tumoarea externă va dispărea cu siguranţă şi vom vedea ce putem face cu restul de tumoară care se dezvoltă în profunzime. Este o tumoare de parotidă care cântăreşte circa un kilogram", a spus Lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel