Sistemul de carduri de sănătate, blocat vineri dimineața. CNAS, precizări

Sistemul electronic al cardului de sănătate s-a blocat vineri dimineață. Acest lucru nu trebuie, însă, să afecteze accesul pacienților la servicii medicale sau să îl îngreuneze, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Mihaela Tănase, pentru Agerpres.

UPDATE: Sistemul electronic al cardului de sănătate a fost deblocat, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al CNAS, Mihaela Tănase, pentru Agerpres.

Ea a precizat că, în cazul în care mai apar astfel de situații, furnizorii de servicii medicale trebuie să respecte normele în vigoare.

...............

Știrea inițială:

"În această dimineață, a apărut o defecțiune la sistemul cardului de sănătate, dar acest lucru nu trebuie să blocheze accesul pacienților la servicii medicale sau să îl îngreuneze. Există normele de utilizare a cardului de sănătate în care este prevăzută această situație în care furnizorii trebuie să utilizeze cardul în sistem offline. Mai exact, introduc cardul în cititor, acolo rămâne o amprentă de timp locală, pentru că principalul rol al cardului este de a lăsa o amprentă de timp în sistem. Această amprentă va fi urcată în sistem în termen de 72 de ore", a precizat Mihaela Tănase.

Purtătorul de cuvânt al CNAS a precizat că acest lucru trebuie respectat de toți furnizorii aflați în relație contractuală cu Casa de Asigurări.

"În cazul în care mai sunt furnizori care nu își reamintesc acest lucru, CNAS a postat pe site pașii care sunt de urmat în această situație. Important este ca pacienții să nu aibă de suferit în astfel de situații", a mai spus purtătorul de cuvânt al CNAS.

Potrivit acesteia, în prezent, specialiștii IT ai CNAS lucrează pentru remedierea problemei.

[citeste si] 

Cardul de sănătate a devenit obligatoriu de la 1 septembrie. Cardul de sănătate se eliberează automat pentru cetăţeni la împlinirea vârstei de 18 ani sau la dobândirea calităţii de asigurat. Furnizorii de servici medicale trebuie să verifice calitatea de asigurat şi situaţia cardului de sănătate pe site-ul CNAS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel