Singurul loc virtual unde anonimatul este garantat

Este unul dintre cele mai întunecate locuri ale lumii virtuale. Autorităţile spun că este şi impenetrabil. Este vorba despre proiectul TOR, un serviciu care oferă 100% anonimatul utilizatorilor săi.

Autor: Anca Murgoci

Dacă aţi crezut vreodată că anonimatul este o utopie şi că toate companiile vă urmăresc mişcările pe internet, proiectul TOR vă va schimba această percepţie. TOR sau The Onion Router este o platformă gratuită care oferă spijin în apărarea protejării libertăţii individului şi a tututor activităţilor pe care le desfăşoară.  TOR te protejează de cei care îţi monitorizează traficul de reţea, paginile web pe care le vizitezi, ce anume descarci de pe internet, ce mesaje trimiţi pe chat sau locul fizic în care te afli.

Această platformă a fost lăudată datorită faptului că oferă posibilitatea oamenilor care trăiesc în regimuri represive să comunice liber cu alte persone fără a se teme de persecuţii.  TOR este utilizat şi de persoanele care vor să facă publice imagini cu abuzuri de copii.

Adresele de internet ale utilizatorilor sunt criptate pentru a se asigura anonimatul. Când cineva se conectează prin TOR, fiecare pachet de date trece prin mai multe noduri din reţea pentru a ajunge la ieşire. Niciunul dintre aceste noduri nu păstrează log-urile de trafic, astfel încât nu se poate depista expeditorul original al pachetului.

Potrivit BBC Mundo, TOR nu se limitează doar la computere. Utilizatorii sistemului de operare Android pot accesa TOR printr-o aplicaţie cunoscută sub numele Orbot. În această săptămână, Apple a aprobat aplicaţia Covert Browser pentru iPad-uri. Acest instrument permite utilizatorilor să îşi dirijeze activităţine on-line prin intermediul programului anterior mentionat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel