Singuraticul George a murit la vârsta de 100 de ani, deși nu era bătrân

testoasa_george
testoasa_george

Cel mai rar animal din lume a murit, ieri dimineață, în Insulele Galapagos, la aproape o sută de ani, din cauze necunocute. Broasca ţestoasă cunoscută sub porecla Singuraticul George (Lonesome George) era considerată ultima reprezentantă a subspeciei Chelonoidis nigra abingdoni, localizată pe insula Pinta din Galapagos.

Singuraticul George, cum a fost denumită broasca țestoasă în onoarea actorului american George Gobel, a fost descoperit în decembrie 1972  în insula Pinto din Galapagos, după care a fost transferată la staţia de cercetare Charles Darwin din arhipelag, potrivit guardian.co.uk.

Încă din 1993, oamenii de ştiinţă au încercat să obţină pui în urma uniunii dintre Singuraticul George şi broaşte ţestoase din alte subspecii din Galapagos, dar fără rezultat.

Broasca ţestoasă cântărea, la momentul decesului, 88 de kilograme, iar lungimea sa se apropia de 180 de centimetri. Oamenii de știință susțin că Singuraticul George nu a murit de bătrânețe, întrucât reprezentanţi ai acestei subspecii îşi pot păstra capacitatea de reproducere până la vârsta de 200 de ani.

Un purtător de cuvânt al Parcului Național Galapagos a declarat că se intenționează efectuarea mai multor teste pentru a se determina cauza morții. De asemenea, Edwin Naula, directorul parcului, a afirmat duminică că iau în calcul și o eventuală îmbălsămare a ”vedetei”, care a atras de-a lungul anilor, mii de vizitatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel