Boala de care suferă 48 de milioane de oameni depistată printr-o simplă analiză de sânge

O analiză de sânge poate “prezice” cu o exactitate de 90% dacă o persoană sănătoasă va suferi o deteriotatea cognitivă – cum ar fi Alzheimer – înainte cu trei ani ca boala să debuteze.

Experții în domeniu arată că, deși mai este nevoie de confirmări, punerea la punct a unui astfel de test va fi o adevărată realizare.

Oamenii de știință au analizat mostre de sânge de la 525 de persoane cu vârsta de peste 70 de ani.

Ei au comparat rezultatele de la 53 de participanți la care, în cei cinci ani cât a durat testul, au început să se manifeste semne de Alzheimer sau disfuncții cognitive mai ușoare cu cele de la alți 53 care și-au păstrat agilitatea mentală. Astfel, au observat diferențe în ce privește nivelurile a 10 lipide. Nu se știe de ce se modifică nivelul de lipide din sânge, arată 20minutos.es.

Oamenii de știință și-au propus să aprofundeze studiile pentru a încerca să determine cu mult timp înainte debutul maladiei.

La momentul actual, în jur de 44 de milioane de persoane – la nivel mondial – suferă de Alzheimer, iar această nouă descoperire va fi un pas extrem de important în medicină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel