Sigur îți vei dezinfecta telefonul mobil după ce vei vedea aceste imagini

O serie de "imagini artistice" realizate de o echipă de studenţi care studiază biologia moleculară ilustrează cât de "infect" este un telefon mobil.

Studenţii de la Universitatea britanică din Surey, îndrumaţi de profesorul Simon Park, au fost încurajaţi să îşi aşeze telefoanele pe mediul de cultură din plăcile Petri astfel încât să poată identifica bacteriile de pe ecranele dispozitivelor. După trei zile, pe mediul de cultură au proliferat bacterii, scrie Daily Mail.

Potrivit profesorului Park, deși majoritatea bacteriilor găsite aici erau inofensive, ele provenind de pe piele, de pe ecranele telefoanelor mobile nu lipsesc nici bacteriile purtătoare de boli, precum streptococul auriu.

„Nişa ecologică (locul pe unde pătrunde) streptococul auriu sunt nările. Prin urmare, dacă te apuci să scri un mesaj după ce ai băgat degetul în nas, te alegi cu un patogen pe telefonul mobil”, a explicat Park.

Imaginea preferată a lui Park este cea în care se vede clar conturul telefonului, iar placa este acoperită de o bacterie numită Bacillus mycoides, ceea ce dovedește că telefonul a intrat în contact direct sau indirect (prin intermediul utilizatorului), cu solul.

Fiecare mobil nu reține doar numere de telefon, ci el dezvăluie și contactele posesorului, cu alți oameni, sol sau alte materii.

Telefoanele noastre nu sunt singurele lucruri cu care oamenii vin în contact și sunt pline de microbi. Fața de pernă, dar și scaunul de toaletă sunt, de asemenea, o sursă de bacterii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel