SIDA, combătută printr-o infecție cronică artificială

vaccin
vaccin

Cercetătorii au testat un vaccin care se bazează pe o infectare artificială. Este vorba de un studiu publicat astăzi în revista Nature, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Oregon (SUA).

Ei au testat imunizarea cimpanzeilor prin infectarea cu citomegalovirus (CMV). CMV se utilizează pentru a introduce în organismul animalelor versiunea atenuată a virusului imunodeficienței simiene (SIV, echivalentului HIV-ului la cimpanzei).  Este vorba despre un factor patogen comun la ființele umane, astfel încât se consideră că mai toată populația este infectată cu acest virus.

Vestea bună este că, la marea majoritate din noi, CMV nu cauzează niciun simptom. De consideră periculos pentru persoanele cu sistemul imunitar deficitar, printre care se află și pacienții cu SIDA.

Dar CMV mai are o caracteristică, și anume că odată infectați, rămâne în organismul nostru inactiv. Plecând de la această premisă, cercetătorii au speculat ideea că se poate folosi ca vector pentru a crea și menține rezistența împotriva HIV, provocând reacția celulelor T (primele care încearcă să apere organismul atunci când apare infecția cu HIV) în momentul în care virusul încearcă să atace.

Rezultatul testelor a arătat că un eventual vaccin ar fi eficient în proporție de 50%, cazuri în care corpul este protejat timp de un an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel