SIDA adulţilor: atac gen HIV la persoane peste 50 de ani

sida
sida

Un nou virus, care provoacă simptome asemănătoare cu cele ale SIDA, a fost descoperit de cercetători. Boala apare la persoanele care au aproximativ 50 de ani. Cîţiva pacienţi au murit din cauza infecţiilor puternice, inclusiv  asiatici, care trăiau în SUA.

Virusul se comportă asemănător cu HIV. El atacă sistemul imunitar care devine prea slăbit pentru a mai lupta cu microbii. Deocamdată nu se ştie ce anume declanşează boala, dar se pare că nu este contagioasă.

“Este un alt tip de imunodeficienţă dobandită, care nu este ereditară şi apare la adulţi, dar nu se răspandeşte precum SIDA, printr-un virus”, a spus dr. Sarah Browne, cercetător la Institutul National de Alergologie şi Boli Infecţioase din SUA.

Ea a luat parte, alături de oameni de ştiinţă din Thailanda şi Taiwan, la un studiu amplu despre această boală. În aceste două ţări au fost identificaţi cei mai multi bolnavi, începând cu anul 2004.

Kim Nguyen, 62 de ani, o croitoreasa din Vietnam, care s-a mutat în 1974 în Statele Unite, statul Tennessee, a fost diagnosticată cu această boală. În 2009 era foarte grav bolnavă; avea febră mare, infecţia îi cuprinsese şi oasele şi prezenta multe alte simptome grave. Această boală i s-a declanşat după ce a efectuat o vizită în ţara natală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel