Sibiu, Braşov, Sighişoara şi Cluj, cele mai atractive destinaţii de city-break din România

Foto: Bizbrasov.ro
Foto: Bizbrasov.ro

Vacanţele în Sibiu, Braşov, Sighişoara şi Cluj rivalizează, în opinia românilor, cu cele oferite de marile capitale europene, aproximativ 35% dintre români preferând România că destinaţie de city-break, conform unui studiu realizat de un portal de rezervări online remis, vineri, Agerpres. 

Pentru aproximativ 43% dintre români pe lista destinaţiilor favorite pentru petrecerea unui city-break se află oraşele din străinătate, precum Praga, Barcelona şi Roma.  Dorinţa de a cunoaşte mai bine ţara, siguranţa, preţurile accesibile şi frumuseţea peisajelor se află printre principalele motive pentru care România prezintă interes în ceea ce priveşte călătoriile de câteva zile.

Dacă marile oraşe din Transilvania atrag tot mai mulţi români în vacanţă, Baia Mare şi Bucureşti se număra printre oraşele care nu îi impresionează. Conform studiului, 72,5% dintre turiştii români sunt mulţumiţi de serviciile oferite în ţară. Regiunile care au impresionat din acest punct de vedere sunt Transilvania, Maramureş şi Dobrogea.   

Peste jumătate românii care călătoresc în destinaţii autohtone au spus că bugetul alocat unei vacanţe de tip city-break în România este sub 600 lei, conform studiului realizat de portalul HotelGuru.ro. Pentru 36,1% dintre români, bugetul alocat se încadrează între 600 şi 1.000 lei.  Cu toate acestea, 25,4% dintre români nu ştiu încă dacă îşi vor planifica o vacanţă pentru următoarea perioadă. Motivul principal invocat este lipsa banilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel