SFÂNTUL NICOLAE, tradiții și obiceiuri

mos nicolae
mos nicolae

Sărbătoarea Sfântului Nicolae este una dintre cele mai îndrăgite și așteptate sărbători ale iernii, în special de către copii.

SFÂNTUL NICOLAE, TRADIȚII ȘI OBICEIURI. Moș Nicolae este așteptat cu nerăbdare de către cei mici, care au datoria să își curețe ghetuțele, pentru ca moșul Nicolae să le poată umple cu daruri. Tradiția spune că Sf. Nicolae este al doilea sfânt făcut de Dumnezeu, care stă alături de Părintele ceresc, în stânga lui. Este protector al copiilor, fiind primul moș darnic care le face acestora cadouri odată cu venirea iernii.

SFÂNTUL NICOLAE, TRADIȚII ȘI OBICEIURI. La sate, obiceiul este ca în ziua de Sfântul Nicolae feciorii să se adune în cete și să își aleagă gazda unde vor merge pentru repetițiile colindelor de Crăciun și de Anul Nou. Tot în noaptea de Sf. Nicolae, se vorbește despre ritualuri magice, farmece și prognosticuri meteorologice în tradițiile românești.

SFÂNTUL NICOLAE, TRADIȚII ȘI OBICEIURI. Astfel, crenguțe de pomi fructiferi se vor pune în apă pentru a înflori până la Anul Nou. Cu această ocazie se va afla rodul livezilor din anul ce urmează. În țara noastră, se spune că în noaptea de Sf. Nicolae începe iarna. Moșul trebuie să își scuture barba cea albă, cu alte cuvinte, trebuie să ningă. Dacă totuși se întâmplă să nu ningă de Sfântul Nicolae, atunci se zice că ar fi întinerit Sfântul Nicolae. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel