SFÂNTUL ALEXANDRU 2017. Mesaje de SFÂNTUL ALEXANDRU

SFÂNTUL ALEXANDRU 2017. Mesaje de SFÂNTUL ALEXANDRU. Pe data de 30 august, în fiecare an, este prăznuit Sfântul Alexandru, cel supranumit "protectorul omenirii". În această zi sfântă, mulți români își sărbătoresc onomastica. 

SFÂNTUL ALEXANDRU 2017. Mesaje de SFÂNTUL ALEXANDRU. Sfântul Alexandru a fost episcop în Constantinopol în timpul împăratului Constantin cel Mare (313-337). A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, unde a dovedit că este un apărător al dreptei credințe. La acest sinod l-a combătut pe Arie, unul din preoții săi slujitori, care începuse să predice o învățătura neconformă cu tradiția și credinţa Bisericii.

SFÂNTUL ALEXANDRU 2017. Mesaje de SFÂNTUL ALEXANDRU. Arie susținea că Fiul nu este veșnic, ci a fost creat de Tatăl. Sinodul a pronunțat pe loc anatema. În sprijinul apărării ortodoxiei a fost chemat și Osie, episcop de Cordova. Criza s-a accentuat, determinându-l pe împăratul Constantin cel Mare să convoace primul Sinod Ecumenic de la Niceea (325), care îl excomunica pe Arie.

SFÂNTUL ALEXANDRU 2017. Mesaje de SFÂNTUL ALEXANDRU. Sfântul Alexandru a trecut la cele veșnice în anul 337, la vârsta de 98 de ani.

SFÂNTUL ALEXANDRU 2017. Mesaje de SFÂNTUL ALEXANDRU. Pe 30 august, mulți români își serbează ziua numelui. Așadar îi puteți felicita printr-un mesaj sau îi puteți suna pentru a le transmite cele mai bune gânduri.

SFÂNTUL ALEXANDRU 2017. Mesaje de SFÂNTUL ALEXANDRU. Numele sărbătoriților de Sfântul Alexandru, inclusiv numele derivate, sunt următoarele: Alexandra, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda, Sandel, Sanducu, Ducu, Dutu, Saşa, Alessandra, Alexuța.

Mesaje de "La mulți ani!"

- La mulți ani! Sfântul Alexandru să te călăuzească mereu!

- Să ai parte de sănătate, judecată înțeleaptă, viață lungă și toate dorințele tale să seîmplinească

- Bucură-te de binecuvântarea de a purta un nume atât de frumos! La mulți ani!

- De ziua numelui iți doresc ce-mi doresc mie! Sănătate, fericire și iubire! Femeile sa curgă ca berea și vinul! La mulți ani!

- Cum Sfântul Alexandru este ocrotitorul omenirii, ție îți doresc să fii mereu alături de oamenii pe care îi iubești și să îi protejezi cu bunătatea ta. La mulți ani, prieten drag!

- Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Alexandru al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La mulţi ani!

- Cineva acolo sus te iubește... cineva aici jos ține tare mult la tine. La mulți ani!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel