Sfânta Maria, 15 august. MINUNEA cu șerpi. Semn RĂU când nu apar

Sfânta Maria, 15 august. În fiecare an, pe 15 august, are loc o minune. De Sfânta Maria, când credincioșii țin Adormirea Maicii Domnului, într-o biserică din Grecia, șerpi mici ies din adâncurile pământului și pătrund în lăcașul de cult, urcă pe icoane, iar la sfârșitul slujbei se retrag la fel de misterios cum au apărut.

Sfânta Maria, 15 august. Există și o poveste interesantă despre minunea cu șerpii Maicii Domnului.

Sfânta Maria, 15 august. Se spune că odată, sătenii au văzut cum un copac fusese cuprins de flăcări și au alergat înspre el, crezând că s-a aprins un foc în pădure. Dar când au ajuns acolo, au observat un fapt minunat. Deși copacul arsese până la rădăcină, pe ea se afla icoana Maicii Domnului pe care focul nu o atinsese.

Sfânta Maria, 15 august. Oamenii au luat icoana și au pus-o în biserica din satul lor. A doua zi, când oamenii au venit să se închine, au văzut că aceasta lipsește. În cele din urmă, icoana a fost adusă din nou în biserică. Apoi, iarăși era așezată pe rădăcina copacului ars. Icoana a fost adusă din nou în biserică, unde a fost încuiată. În următoarea zi, au găsit-o la același loc. După ce s-a săvârșit aceasta de trei ori, sătenii au fost convinși că voia Maicii Domnului este ca icoana să rămână acolo, pe rădăcina copacului ars. De aceea au construit o biserică deasupra rădăcinii copacului și au așezat în ea icoana.

Sfânta Maria, 15 august. Ulterior s-a zidit acolo o mănăstire de maici. Într-o zi, mai mulți pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda. Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele, iar minunea nu a întârziat să apară. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, moment în care pirații au fugit. De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul bisericii – stau agățați chiar și de icoane, de candele sau de strane.

Sfânta Maria, 15 august. Dacă într-un an șerpii nu apar este semn rău. Așa s-a întâmplat în 1940 și în 1953, când insula Kefalonia, acolo unde se află biserica, a fost zguduită de cutremur. Specialiștii nu știu ce specie sunt acești șerpi. Sunt de culoare gri, subțiri, iar lungimea lor nu depășește un metru. Au pielea catifelată, iar pe cap, precum și capătul limbii, formează o cruce mică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel