Şezătoare literară pentru Sânziene: atmosfera grădinilor bucureştene de vară din anii '30

noapte-literara-sanziene
noapte-literara-sanziene

„Şezătoare literară pentru Sânziene“ este evenimentul care ne va introduce în atmosfera grădinilor bucureştene de vară din anii '30.

Evenimentul va începe duminică, la ora 19.00, în curtea interioară a Şcolii Centrale din Bucureşti, acolo unde bluzele tradiţionale şi romanţele interbelice vor fi elementele esenţiale ale evenimentului.

Textul propus spre lectură este nuvela lui Mircea Eliade, „În curte la Dionis“ , lectură care va fi făcută de actorii Andreea Mateiu şi Tudor Aaron Istodor. Şezătoare literară organizată de Sânziene este o invitaţie pe care reprezentanţii ARCEN o adresează bucureştenilor, pentru a pătrunde în spaţiul literaturii lui Eliade. „Acolo se poate redescoperi sensul sărbătorii şi al tradiţiei în viaţa omului şi bucuria de a vedea dincolo de ceea ce ochii văd în fiecare zi“ , precizează organizatorii. Intrarea la eveniment este gratuită, iar participanţii la şezătoare sunt aşteptaţi să vină îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti. Evenimentul face parte din Programul „Lectură la lumina felinarelor“ , iniţiat de ARCEN în anul 2010.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel