Senator PNL: Dacă mântuirea ar consta doar într-o catedrală, toată ţara ar fi o mare construcţie

Pastorala de Crăciun a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, nu a fost privită cu ochi buni de un senator PNL.

Marius Paşcan, Vicepreşedintele Comisiei pentru Cultură din Senat, a publicat, marţi, pe o reţea de socializare un material intitulat "Ridicaţi Catedrala Mântuirii în sufletul acestui neam, nu în afara sa!”. Acesta susţine că mântuirea sau demnitatea unui neam nu rezidă într-o catedrală.

Senatorul arată că a "parcurs mâhnit” Pastorala de Crăciun a Patriarhului Daniel, care a îndemnat credincioşii să contribuie mai mult la construirea Catedralei Mântuirii Neamului, ca "o necesitate practică şi un simbol al demnităţii noastre naţionale”, chiar după ce a "invocat just” realitatea "lumii secularizate de astăzi, în care primează agonisirea de bunuri materiale trecătoare şi individualismul egoist, în detrimentul cultivării virtuţilor creştine, ca iubirea de Dumnezeu şi de aproape, sfinţenia şi smerenia”.

Citește și: PF Daniel, în Pastorala de Crăciun: Construirea Catedralei Mântuirii Neamului, o necesitate  

"În opinia mea, mântuirea sau demnitatea unui neam nu rezidă într-o catedrală care e, finalmente, tot un bun material trecător. Ci mântuirea constă în înălţarea către divin, în desăvârşirea spirituală a sufletului omenesc, oferit drept ofrandă iubirii şi lui Dumnezeu, faptelor bune, credinţei, căinţei, sfinţeniei şi smereniei, rugăciunii şi nicidecum aservirii spirituale confuze la construcţii fastuoase şi opulente, ridicate prin forţa unor «necesităţi practice» discutabile, pe sărăcia, necazurile şi disperările unui popor. (...) Dacă mântuirea ar consta doar într-o catedrală, toată ţara ar fi o mare construcţie, cu preoţii diriginţi de şantier iar credincioşii toţi «calfe şi zidari». Mântuirea nu poate fi egală vreunei arhitecturi a intereselor pur materiale, chiar dacă acestea sunt ambalate duhovnicesc”, afirmă senatorul.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy