Semnalele pe care ți le dă ficatul! Nu le ignora

Ficatul este un organ vital, care ajută la buna funcţionare a digestiei, la curăţarea organismului de toxine şi la absorbţia nutrienţilor necesari corpului pentru a supravieţui.

Unii dintre noi se nasc cu un ficat cu probleme, în vreme ce alţii au probleme cu ficatul din cauza unui regim alimentar neadecvat, consumului excesiv de alcool, abuzului de substanţe nocive, iar unele dereglări se pot întâmpla în urma contactării unor viruşi.

Datorită importanţei deosebite a ficatului în buna funcţionare a organismului şi a vieţii în general, este foarte important să recunoşti la timp simptomele unei boli a ficatului şi să consulţi un medic.

Pielea devine gălbuie

Unul dintre semnele care prevestec o boală a ficatului este schimbarea rapidă a culorii pielii. Ar putea fi vorba despre pierderea culorii naturală a pielii, care devine palidă, gălbuie.

Unghiile de la mâini sau vârfurile degetelor se pot îngălbeni, iar motivul este că ficatul nu elimină toxinele aşa cum ar trebui, iar bilirubină începe să se acumuleze sub piele.

Mâncărimi ale pielii şi hipersenzitivitate

Un semn timpuriu al unei boli a ficatului poate fi mâncărimea -uneori sportită- a pielii, care se poate înrăutăţi cu timpul. Dacă pielea este sensibilă la o simplă atingere şi se inflamează uşor, poate fi din cauza unei probleme a ficatului. Hidratarea sau îngrijirea regulată cu ajutorul produselor cosmetice te pot ajuta să scapi de disconfort, dar e necesar să fii consultat de un medic.

Schimbări în urină şi scaun

În unele cazuri de boli ale ficatului, urina poate deveni mai închisă la culoare. Multe persoane consideră asta un semn al deshidratării, însă dacă după consumarea cantităţilor adecvate de lichide urină nu revine la culoarea şi textura normale, s-ar putea să existe o problemă la ficat.

Unii pacienţi cu simptome incipiente la ficat au observat o schimbare în aspectul scaunului, care poate fi pal, cu sânge sau foarte închis la culoare.

Sursa: secretele.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel