Șeful ANAF, Șerban Pop, retras de Ponta de la conducerea agențiiei

serban pop
serban pop

Premierul Victor Ponta l-a retras, luni, de la conducerea ANAF, pe Șerban Pop,  după o discuţie avută cu aceasta, scrie Mediafax. Conducerea ANAF ar putea fi preluată de  Gelu Ştefan Diaconu, actual secretar de stat în Ministerul Economiei.

[caption id="attachment_308554" align="alignleft" width="301"] Șerban Pop[/caption]

"Şerban Pop a fost convocat, luni, la Guvern de către premierul Victor Ponta pentru o discuţie în care acesta a fost anunţat că va fi eliberat din funcţia de preşedinte al ANAF", afirmă sursele Mediafax din Palatul Victoria.

 În acelaşi timp, oficiali din Ministerul Finanţelor afirmă că postul de şef ANAF ar urma să fie preluat de Gelu Ştefan Diaconu, actual secretar de stat în Ministerul Economiei şi fost preşedinte al Autorităţii Naţionale a Vămilor în perioada 2005-februarie 2009.

Cine este Gelu Ştefan Diaconu

 Gelu Ştefan Diaconu este din judeţul Iaşi, a absolvit Facultatea de Finanţe-Contabilitate din cadrul Universităţii "A. I. Cuza", iar în prezent este preşedintele Consiliului de Administraţie al Romgaz şi al GDF Suez.

 Diaconu a fost membru în Consiliul de Administraţie al Eximbank, în perioada 2005-2009. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Diaconu a primit în 2011 de la Eximbank "litigii de compensaţie a încetării mandatului" în valoare de 105.000 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel