UPDATE: Cherecheș și Bot, propuși oficial pentru excludere. Ședință tensionată azi în PNL. Cherecheș, pe făraș?

Biroul Politic Central și Consiliul Național al PNL vor ține astăzi primele ședințe pe 2013. Principalele întrebări privesc subiectul excluderilor din partid, principalul vizat fiind primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

UPDATE: Așa cum se vehiculase și înaintea ședinței, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost propus pentru înlăturarea din PNL, potrivit Mediafax. Pe lângă acesta, deputatul Octavian Bot a fost pus și el pe lista neagră de către colegii liberali, în vederea excluderii. Solicitările de excludere a celor doi for fi analizate de BPC, care poate decide să înainteze Delegației Permanante spre validare.

Tema unor excluderi din Partidul Național Liberal a apărut imediat după terminarea alegerilor parlamentare, deși fricțiuni au existat încă din timpul campaniei legislativelor. Principalii actori au fost Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Chiliman și Cătălin Chereceș. În ciuda tensiunilor evidente, despre primii doi, președintele liberal Crin Antonescu a declarat că nu vor face obiectul excluderilor. În schimb, în ceea ce-l privește pe Cherecheș, Crin Antonescu a spus că susține eliminarea acestuia din partid, pentru că a făcut ”campanie violentă împotriva PNL”.

Primarul din Baia Mare afirmă că nu a susținut alți candidați, dar crede că PSD a avut nominalizări mai bune în județul Maramureș.

”Mai întâi, ar fi bine să facem puţină geografie. Se numeşte filiala Maramureş, nu filiala Baia Mare, aşa cum a fost prezentată, la şuetă, de preşedintele PNL. Am spus că PSD a fost mult mai inspirat în a nominaliza candidaţi pentru alegeri în zona Maramureş, însă n-am susţinut alţi candidaţi. Decizia de a mă exclude este o manieră de mulţumire, după ce am câştigat mandatul cu 87% la alegerile locale”, a declarat Cătălin Chereceș pentru Adevărul.

Edilul a mai fost o dată exclus din partid, dar menționează că de această dată, înlăturarea sa nu este în conformitate cu statutul partidului. ”Biroul Politic Naţional trebuie să propună excluderea, şi, apoi, Delegaţia Permanentă Naţională trebuie să o aprobe prin vot secret. Când m-au exclus acum doi ani au procedat impecabil. Acum au mai mult elan”, spune Cherecheș.

Primarul din Baia Mare a făcut o trecere în revistă a relației sale cu președintele Crin Antonescu.

”Cu domnul Antonescu am discutat de patru ori. Prima dată în 2010, când m-a primit în partid, apoi după trei luni, când m-a exclus, pe motiv că am schimbat un viceprimar PSD cu unul PNL. După un an mam discutat şi m-a reprimit, iar ultima dată în vară, când m-a felicitat”, a conchis Cătălin Cherecheș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel