Sedentarismul - la fel de periculos ca tabagismul

sedentarism
sedentarism

Lipsa de exerciţii fizice cauzează unui număr la fel de mare de decese, la nivel mondial, comparativ cu tabagismul, informează Unul din zece decese este cauzat de un stil de viaţă sedentar. Este acelaşi impact negativ pe care îl are tabagismul, afirmă cercetătorii.

Autorii studiului afirmă că lipsa exerciţiilor fizice afectează în primul rând locuitorii din ţările dezvoltate. Ei recomandă ca autorităţile sanitare să informeze cetăţenii cu privirile la riscurile la care se expun dacă nu fac suficient sport în loc să le prezinte beneficiile unei vieţi active.

Noul studiu arată că lipsa de activitate fizică conduce la moarte din cauza bolilor cardiovasculare, diabet, cancer de colon. În plus, 33% dintre adulţi şi patru din cinci adolescenţi din întreaga lume au un risc ridicat de a avea aceste boli din cauza faptului că nu fac exerciţii fizice suficiente. Specialiştii recomandă ca adulţii să facă aproximativ 150 de minute de exerciţiu moderat pe săptămână (mers energic, plimbatul cu bicicleta sau grădinăritul).

Raportul a fost publicat în contextul organizării la Londra a Jocurilor Olimpice, ocazie cu care este promovat intens un stil de viaţă sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel