Secretul nebănuit al spălatului pe mâini. Iată descoperirea experților

spalare-maini-shutterstoc
spalare-maini-shutterstoc

Toți ne spălăm pe mâini, dar aproape nimeni nu știe ce semnificație ascunsă are acest gest. 

Ne spălăm pe mâini de câteva ori pe zi, facem acest gest aproape în mod reflex, dar nici nu bănuim despre ce este vorba cu adevărat. Conform experților, în cazul în care o persoană se confruntă cu probleme care pot părea foarte greu de rezolvat, ar trebui să ia în considerare spălatul pe mâini. Cercetătorii au descoperit că oamenii se simt mai optimişti după ce se spală pe mâini.

Un om de știință german a rugat participanţii la un studiu să realizeze o sarcină dificilă. Jumătate din subiecţii supuşi acestui experiment au fost rugaţi să se spele pe mâini, cealaltă jumătate neavând această opţiune. La sfârşitul experientului, toţi participanţii au trebuit să comenteze ce au simţit în timpul testării. Deşi ambele grupuri au recunoscut că au fost optimişti cu privire la rezolvarea sarcinii, cei din grupul care s-au spălat pe mâini au declarat că au fost foarte optimişti, notează „Mental Floss“, potrivit adevărul.

"Spălarea" de păcate

În plus, cercetătorii au mai spus că atunci când oamenii se simt vinovaţi şi se spală pe mâini, sentimentul de vinovăţie scade în intensitate. Experţii au mai descoperit şi că spălarea ne apropie de Dumnezeu, în sensul că o frecare minuţioasă a mâinilor ne face să ne simţim mai morali.

Spălatul pe mâini cel puţin 20 de secunde nu distruge doar bacteriile, ci are un impact pozitiv și asupra moralului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel