Se pregătește medicamentul care poate stopa boala Alzheimer

Alzheimer
Alzheimer

Cercetătorii englezi de la Alzheimer's Society pregătesc injecția care ar putea amâna efectele devastatoare ale bolii cunoscute sub numele de Alzheimer. Deocamdată, medicamentul se află în stadiul de testare, astfel că va mai dura cel puțin 7 ani până când acesta va putea fi administrat pacienților, informează Daily Mail.

Autor: Robert Sandu

Injecția despre care se spune că oprește boala Alzheimer pentru 3 ani este în acest moment în faza de dezvoltare, dar cercetătorii englezi sunt foarte încrezători că medicamentul va da roade. "Este de departe cel mai promițător medicament din laboratorul nostru care ar putea opri, fie și pentru o perioadă limitată de timp, demența generată de Alzheimer", a mărturisit profesorul Clive Ballard, director de cercetare la Alzaimer's Society.

Alzheimer este o maladie nemiloasă de care suferă 30 de milioameni de oameni la nivel global, majoritatea dintre ei bătrâni în vârstă de 80 de ani sau mai mult. Boala apare când un tip de proteine specifice, numite amiloide, se formează în creier. Noul vaccin, numit IVIG, va fi administrat odată la fiecare două spăptămâni va permite sistemului imunitar al pacientului să identifice aceste depuneri și să le împiedice să se înmulțească. În acest fel, efectele bolii (pierderi de memorie pe termen lung, modificarea comportamentului, tulburări de personalitate etc.) vor fi întârziate pentru 3 ani.

În prezent, există foarte puține medicamente care îi pot ajuta pe bolnavi în lupta contra maladiei Alzheimer, iar cele care sunt nu fac decât să amâne efectele bolii pentru o perioadă scurtă de timp - câteva luni maximum. Astfel că ieșirea pe piață a noului vaccin IVIG va fi primul pas important în lupta contra acestei afecțiuni cronice care afectează creierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel