Scheletul războinicului uriaș, descoperit lângă Carei, stârnește interesul străinilor

schelet_carei
schelet_carei

Un schelet al unui războinic uriaș, care a trăit în secolul al XVI-lea î.e.n., descoperit lângă Carei, în județul Satu Mare, stârnește interesul arheologilor din Europa și Statele Unite, aceștia dorind să vină în România pentru studii mai ample.

Deja o probă din scheletul uriaș a fost trimisă în Germania pentru analize amănunțite.

În apropierea mormântului războinicului preistoric, botezat deja Goliat, au mai fost descoperite alte trei morminte, despre care se presupune că au legătură cu strămoșii acestuia.

Mormântul lui Goliat a fost descoperit de câțiva muncitori care excavau zona situată în afara cimitirului existent în vechea așezare, specialiștii considerând că războinicul a încălcat cumva regulile din moment ce nu i-a fost permisă înhumarea alături de comunitate. Lângă schelet s-a găsit și un pumnal pe care îl purtau doar cei cu rang înalt.

"Un mormânt de războnic foarte masiv. Din ultimul raport antropologic reiese că are 1.81, o înălțime foarte mare pentru preistorie. În perioada preistorică statura omului este foarte mică", a declarat Cristian Virag, arhelog la Muzeul Județean din Satu Mare, citează stirileprotv.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel