Scandal politic pe OUG-ul de împuşcare a urşilor. Coliban, criticat de şeful CJ Covasna: "Nu ştie ce simţi când mârâie ursul la tine"

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Tamas Sandor, preşedintele CJ Covasna, spune că primarul Braşovului, Allen Coliban, care a spus că OUG-ul pentru împuşcarea urşilor "pune o puşcă în mâna primarilor", "a văzut urşi doar pe Minimax". 

"Văd că unii primari s-au speriat de responsabilitate deși când s-au zbătut să fie primari voiau să devină liderul comunității. Iar acum declară că au nevoie de un ”ghid de utilizare” ca să poată să apere localnicii. Mă miră ca primarul Brașovului are nevoie de un ”ghid de utilizare ” și de ”cursuri de formare profesională” pentru a putea conduce celula de criză a Comitetului situației de urgență pe plan local. Asta înseamnă că ori nu vrea, ori nu poate să gestioneze situația de criză când urșii intră în Brașov punând în pericol viețile oamenilor din zonă. Eu când am fost tehnician silvic am hrănit, am spălat, m-am jucat cu pui de urși. Știu ce înseamnă relația om-urs, și somez pe agenții mișcării verzilor întunecați să vorbească numai acele persoane care au fost mai aproape de urs decât mine. Cel care a văzut urs numai pe canalul tv pentru copii MiniMax, nu are de unde să știe cum te simți când ursul începe să mârâie la tine”, a declarat Tamás Sándor, conform Adevărul.

OUG-ul de împuşcare a urşilor, apreciat în Covasna 

”Primarii din zonele afectate au înțeles și au început deja să se mobilizeze. Pentru un primar, în calitate de șef al comitetului local pentru situații de urgență, siguranța cetățeanului face parte din fișa postului. Un primar care fuge de această responsabilitate nu își merită mandatul. De aceea este binevenită ordonanța de urgență pentru că în primul rând descentralizează procedura de luare a deciziilor, nu trebuie să așteptăm ca aceste decizii să fie luate in București în birouri îndepărtate, putem decide imediat care este pe plan local cea mai avantajoasa soluție pentru comunitate”, a subliniat Tamás Sándor.

VEZI Tanczos Barna, intervenţie după ultimele atacuri ale urşilor: Un pericol real astăzi în România

Coliban: OUG-ul pune o puşcă în mâna primarilor


Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, spune că ordonanţa de urgenţă care permite împuşcarea urşilor „pune o puşcă în mâna primarilor”. El consideră că „grila de evaluare a riscului lasă loc de subiectivism”, iar actul normativ va avea „consecinţe nefaste la nivel naţional”,  mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel