Sarah Brightman a renunțat la călătoria spre ISS. Se caută un nou turist

Sarah Brightman, care urma să fie al optulea turist spațial pe Stația spațială internațională (ISS) în luna septembrie, a renunțat la călătorie. Decizia sopranei britanice a generat o cursă contra cronometru pentru găsirea unui înlocuitor, mai ales că timpul rămas pentru antrenament este foarte mic. 

O cursă contra cronometru a început joi pentru găsirea unui înlocuitor sopranei Sarah Brightman, care și-a amânat sine die călătoria spațială prevăzută în luna septembrie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Astronautul japonez Satoshi Takamatsu, "dublura" artistei își continuă antrenamentul, conform contractului dintre Roscosmos și Space Adventures, a precizat astăzi agenția spațială rusă Roscosmos.

Amintind că artista a anunțat că întrerupe pregătirea din motive familiale personale, Roscosmos și-a exprimat speranța că "totul va fi bine pentru familia doamnei Brightman".

Ria Novosti speculează însă că altele ar fi motivele, în contextul în care în urmă cu două săptămâni, capsula cargo Progress, care urma să aprovizioneze ISS, s-a dezintegrat în atmosferă. 

Rusia vrea să trimită oameni pe Lună

Cotidianul Izvestia este de părere în schimb că soprana nu ar fi reușit să își finanțeze zborul, echivalentuul a 48 de milioane de euro.

"Se analizează acum mai multe candidaturi pentru a o înlocui pe Sarah Brightman..., dar șansele de a găsi un înlocuitor sunt mici, cu atât mai mult cu cât a rămas destul de puțin timp pentru antrenament", a declarat o sursă din industria spațială rusă agenției de presă Interfax.

Compania americană Space Adventure, care le propune turiștilor îmbarcarea la bordul navetelor Soyuz ce zboară spre ISS, "are doar câteva zile sau săptămâni să găsească un nou turist', a declarat o altă sursă agenției TASS. Potrivit celor declarate de aceeași sursă, în cazul în care nu se va găsi un înlocuitor, va fi trimisă "o tânără cosmonaută din Rusia, pentru care va fi primul zbor".

O altă variantă ar fi astronautul japonez, însă se pare că acesta a semnat numai pentru participarea la antrenament, plătind cu mult mai puțin decât pentru zborul real.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel