Șapte nutrienți anti-chelie. Ce trebuie să mânănci

Unknown-1
Unknown-1

20% dintre bărbaţi încep să-şi piardă podoaba capilară începând cu vârsta de 20 de ani. Genetica joacă un rol important, la fel și produsele pentru aranjarea părului. Nutriționistul Alan Bauman susține că părul, la fel ca orice altă parte a corpului, are nevoie de anumiți nutrienți pentru a crește și a se menține sănătos. 

Nutriționistul Alan Bauman, citat de doctorulzilei.ro, atrage atenția că nutrienții ajung mai întâi la țesuturile esențiale, astfel este necesară o cantitate suficientă de vitamine și minerale.

Iată ce recomandă medicii pentru a preveni căderea părului:

Acizii graşi omega 3 sunt buni atât pentru hidratarea scalpului cât şi pentru hrănirea firelor de păr şi stimularea creşterii acestora. Redau elasticitate părului, previn ruperea şi uscarea vârfurilor. Cele mai importante surse de omega 3: somon, ton, varză de Bruxelles, nuci, alune, seminţe de in, ulei de rapiţă.

Zincul menţine scalpul sănătos şi stimulează creşterea şi repararea ţesutului. Stimulează creșterea părului prin reglarea hormonilor și menţinerea productivității glandelor de la nivelul scalpului. 11 mg pe zi este cantitatea necesară. În cazul în care este depășită, poate duce la căderea părului. Cele mai importante surse sunt carnea de vită, stridii, năut şi germeni de grâu.

Proteinele sunt, de asemenea, benefice.  Bauman susține că în cazul în care un om mânăncă prea puține proteine încărunțește. Sursele de proteine cele mai importante sunt iaurtul grecesc, gălbenuș de ou, alune, fasole, varză, mazăre, linte, tofu, carne de pui şi de curcan.

Fierul este cheia către o circulație sanguină sănătoasă. În cazul deficienței de fier, nu va mai ajunge la scalp suficient sânge cu oxigen, esențial pentru creșterea părului. Cele mai importante surse de fier sunt vegetalele verzi, cerealele integrale, fasole, carne roșie, carne de curcan, scoici, midii, stridii şi gălbenuş de ou.

Vitaminele A și C contribuie la producerea sebumului, substanţa uleioasă pe care o elimină foliculii de păr. Sebumul este un balsam natural care împiedică ruperea părului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel