San Sebastian, orașul francez din Spania - GALERIE FOTO

Orăşelul spaniol Donostia - San Sebastian se află la doar aproximativ 60 de km de granița cu Franța. Iar acest lucru se simte. Este cel mai cochet oraș din Spania, dar și cel mai scump, deși un concediu aici nu costă foarte mult, cazarea fiind, însă, cea mai scumpă. Plajele urbane sunt un concept familiar, şoferii se înţeleg foarte bine cu biciliștii, iar echilibrul dintre construcţii şi peisaje naturale a fost respectat cu stricteţe. Va fi Capitală Culturală Europeană în 2016.

San Sebastian este un orăşel captivant, în care aglomeraţia turistică aproape că nu există. În plus, se numără printre puţinele oraşe "binecuvântate" geografic, în care există şi plaje şi munte. Un concediu de şapte zile petrecut în San Sebastian, pentru un cuplu nu te va costă mai mult de 800 de euro, dacă alegi un hotel de trei stele, scrie business24.ro.

Cum ajungem

Cea mai avantajoasă rută, cu avionul, până în San Sebastian, este cu ajutorul companiei aeriene Vueling, dar se poate alege și o rută cu escală, cu Alitalia sau Lufthansa. Preţul unui bilet dus-întors, pentru un adult începe de la 252 de euro, cu plecarea din Bucureşti.

Unde ne cazăm Hoteluri de cinci stele: * Hotel Maria Cristina. Preţuri de la 330 de euro pe noapte * Grand Hotel Loreamar Thalasso SPA. Preţuri de la 330 de euro pe noapte Hoteluri de patru stele: * Hotel de Londres Y De Inglaterra. Preţuri de la 211 euro pe noapte * Barcelo Costă Vasca. Preţuri de la 130 de euro pe noapte * Nh Aranzazu. Preţuri de la 85 de euro pe noapte Hoteluri de trei stele: * Hotel Husă Europa. Preţuri de la 110 de euro pe noapte * Hotel Hesperia Donosti. Preţuri de la 110 de euro pe noapte * Hotel Codina. Preţuri de la 83 de euro pe noapte Hoteluri de două stele: * Hotel Talimendi. Preţuri de la 78 de euro pe noapte * Hotel Punta Monpas. Preţuri de la 76 de euro pe noapte * Hotel Urdanibia. Preţuri de la 50 de euro pe noapte Plajă Dintre cele mai frumoase şi curate plaje din zonă se detașeză Playa de la Concha, dar şi Playa de Ondarreta. Prima te va surprinde în mod plăcut cu peisajul spectaculos, în condiţiile în care plaja se află chiar în golful care deserveşte oraşul spaniol. Palate cochete

Palatul Miramar, un simbol al oraşului, se află în apropierea plajelor La Concha şi Ondarreta şi îl vei găsi uşor, datorită culorilor vii care îi împodobesc faţada. Complexul a fost construit în 1889, pentru regina Maria Cristina şi cuprinde mai multe parcuri, grădini, dar şi clădiri adiacente.

Un palat cel puţin la fel de frumos ca Miramar este "Palacio de la Diputacion", care găzduieşte, printre altele, o colecţie de artă, fotografiile lui Ignacio Zuloaga (un pictor basc), dar şi o bibiotecă.

Munţi lângă plajă

Monte Igueldo şi Monte Urgull, cei doi munţi pe care îi poţi admira în San Sebastian, reprezintă o atracţie suplimentară, fie că vrei să te relaxezi la un picnic alături de familie, fie pentru drumeţii montane.

Monte Urgull ascunde, printre pădurile dese, şi vestigii medievale, bine păstrate până în zile noastre. Unul dintre acestea este Castillo de la Moţa, un vechi palat construit de pe vremea cavalerilor.

Muzeul Naval

Te poţi relaxa şi la Muzeul Naval din San Sebastian, unde sunt expuse mai multe bărci şi instrumente de pescuit. Taxa pentru intrare este modică, respectiv de 1,5 euro, iar micuţii au intrarea gratuită.

Un acvariu futurist

Acvariul din San Sebastian rămâne una dintre atracţiile turistice foarte populare, mulţumită colecţiei impresionante de specii de peşti, dar şi de vietăţi marine. Aici vei putea vedea inclusiv rechini sau exemple rare de corali. Preţul biletului este de 12 euro pentru adulţi şi şase euro pentru minori.

La Muzeul de San Telmo vei vedea o expoziţie cuprinzătoare de picturi, structurată pe departamente care acoperă perioada Renaşterii până în vremurile actuale. Biletul te va costa 20 de euro.

Alte obiective pe care ar fi păcat să nu le vizitezi sunt lăcaşurile de cult, cum ar fi Catedrala Bunului Pastor (cea mai mare din oraş), Biserica Sfântul Vicente sau Maria del Coro. Această din urmă este renumită pentru slujbele ţinute aici, dar şi pentru combinaţia diferită de stiluri arhitecturale, cum ar fi gotic, baroc, alături de elemente neoclasice.

Sport

San Sebastian este şi un loc potrivit pentru sportivi, aşadar dacă îţi place să alergi pentru a te menţine în formă, oraşul spaniol va fi pe placul tău. Numărul mare de piste amenajate în apropierea plajei, dar şi pe şosele, atenţia şoferilor pentru biciclişti şi pasiunea localnicilor pentru activităţi sportive sunt câteva dintre motivele care te vor face fericit. Închirierea unei biciclete te va costă 14 euro.

Loc perfect pentru gurmanzi

Bucătăria spaniolă a devenit cunoscută pe plan mondial datorită celor 16 bucătari premiaţi cu stele Michelin, o distincţie importantă în domeniul culinar, care echivalează cu Oscarul din industria cinematografică. San Sebastian nu se lasă mai prejos şi se remarcă prin cele trei restaurante premiate cu stele Michelin.

Bucătarii din orăşelul basc şi-au făcut o tradiţie în a găti cu produse proaspete, în mare parte bazate pe pește sau fructe de mare, îmbogăţite cu savoarea oferită de legumele crescute în grădinile producătorilor şi nu în sere industrializate.

Specialități locale

Specialităţile locale pe care nu trebuie să le ratezi sunt bucăţele de crab coapte, file de merluciu cu brânză în sos verde sau scoicile gătite în stil mariniers. Desigur, poţi oricând comanda gazpacho (o supă rece şi picantă) sau renumită paella, cu orez, fructe de mare şi pește.

Plăcerea de a găti, dar şi de a savura preparate culinare deosebite, i-a determinat pe locuitorii din San Sebastian să organizeze evenimente dedicate special degustărilor. Pentru 70 de euro de persoană, poţi face un tur gastronomic al oraşului, care îţi asigură accesul în culisele unor magazine gourmet (degustarea inclusă) şi un meniu complet, format din trei feluri, la unul dintre cele mai bune restaurantele din centrul vechi al oraşului.

Restaurantele recomandate sunt: Taberna Gandarias, La Cuchara de San Telmo, La Cepa, La Muralla, Juanito Kjua sau Casa Urbano.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel